Aprenent química de forma visual: Models atòmics

Avui vos volem presentar una entrada que creem que serà molt interessant per a vosaltres. Es tracta de un post que hem anomenat “Aprenent química de forma visual: Models atòmics”, en el que anem a fer una recopilació de vídeos en els que ens expliquen un dels temes més interessants de Química: l’evolució del pensament científic sobre l’estructura de la matèria.

Aprenent química de forma visual: Models atòmics

El primer vídeo d’aquesta entrada ens ve de la ma de Profe en c@sa, on la professora Sandra Carballo Rodríguez ens ofereix una descripció dels models atòmic realitzant un recorregut per la historia de l’àtom, la teoria atòmica moderna, els electrons, els rajos alfa, beta y gama, la teoria quàntica, etc.

Evidentment la història comença en la antiga Grècia pero es va afinant la seva naturalesa en alguns països europeus com Anglaterra, Alemanya o França.

 

El segon vídeo que vos presentem correspon a neeldarian que en una animació de poc més de 6 minuts ens realitza un altra explicació dels models atòmics de forma entretinguda. Per cert, l’animació té una errada respecte a l’any en que va viure Demòcrit, que no va ser 4000 a.C. ja que va viure del 460 a.C. fins  370 a.C.

Seguim l’entrada en un vídeo de Socratica Español en la que ens torna a explicar els models atòmics, per si encara no ho teniu clar. En aquesta cas destaquem que ens mostren les reflexions d’alguns dels científics al realitzar els seus experiments.

Si heu compres tots el vídeos, vos serà molt fàcil entendre i explicar la imatge que fiquem a continuació:

Aprenent química de forma visual: Models atòmics

Per finalitzar, creem que es convenient dedicar un vídeo sencer al model atòmic actual, és a dir, el model Mecànic-quàtic. Hem seleccionat un de OGR S.A. en el que ens explica d’una forma detallada el nombres quàntics i les relacions entre ells, un dels conceptes més importants per dominar la química moderna.


Bé, esperem que vos diga d’utilitat ja que en apenes uns minuts podem recordar conceptes que ens ocasions se’ns fan pesats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *